Hidangan : 2 orang
Masa memasak : 15 minit
Masa penyediaan : 5 minit
Bahan A (dikisar)
- 3 biji bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 5 ekor ikan bilis
- 1 inci belacan
- 3 sudu besar cili boh @ cili giling
- 2 sudu besar kicap cair
- 2 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar sos cili
- Gula secukup rasa
- 1/2 cawan air
Bahan B
- 150 gram ayam (dipotong kecil)
- 1 bungkus mee kuning (dicelur dalam air panas selama 10 minit kemudian disiram dengan air sejuk)
- 1 ikat sawi (dipotong kecil)
Cara Membuat
- Panaskan minyak dan tumiskan Bahan A sehingga wangi.
- Masukkan ayam, masak selama 5 minit.
- Masukkan mee kuning dan sawi ke dalam kuah tadi dan gaul sebati selama 10 minit.
- Sedia dihidangkan.
Selamat Mencuba!!
Chef Anuar Kamali
good job my dear.... thanks rajin masuk dapur... I akan sentiasa sokong u... chaiyokkk
ReplyDelete